Spring naar hoofd-inhoud

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd voor je bandenwissel? Je bent waarschijnlijk niet de enige. Ieder jaar wisselen 3,2 miljoen Nederlanders van zomer- naar winterbanden en andersom. Voorkom wachten en bel daarom direct voor een afspraak voor je bandenwissel

Voor uw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers is het wisselen van zomer- en winterbanden verstandig. Doordat de temperaturen de laatste jaren verschuiven is het moeilijk aan te geven wanneer u voor de bandenwissel een afspraak moet maken. U kunt kiezen de zomerbanden van de velg te halen en er winterbanden op te plaatsen. Ook kunt u kiezen voor een set winterbanden met eigen velgen. In eerste instantie is dit duurder, maar u kunt dit vrij snel terugverdienen doordat het wisselen o.a. minder tijd vergt.

ANWB: "Winterbanden voor optimale prestaties in de zomer"

Banden worden steeds beter in hun specialisme. Dat blijkt ook uit de jaarlijkse ANWB Winterbandentest: een goede winterband is onverslaanbaar in winterse omstandigheden. Net zoals een goede zomerband dat onder zomerse omstandigheden is. Zomer- en winterbanden zijn ieder in hun eigen seizoen onovertroffen op gebied van veiligheid, grip en levensduur. All season banden scoren in alle gevallen slechter dan de specialisten en kun je dan ook zien als een compromis. 

Let op: heb je lichtmetalen wielen

Heb je lichtmetalen wielen? dan kan het zijn dat deze zijn voorzien van slotbouten. Denk er in dit geval aan om de speciale sleutel hiervoor mee te nemen naar jouw wisselafspraak.