Spring naar hoofd-inhoud

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een kleine beurt ga je natuurlijk naar Auto Centrum Raalte

Er is een reden dat er een kleine en een grote beurt bestaat. Beide onderhoudsbeurten kennen verschillende inspectie en werkzaamheden. De kleine onderhoudsbeurt is minder uitgebreid maar zeker niet onbelangrijk. Het is niet alleen belangrijk om de kleine beurt uit te laten voeren, het is ook verstandig om dat op tijd te doen. Zoals eerder aangegeven kan een kleine beurt bepaalde problemen aan het licht brengen die tijdig moeten worden verholpen om onnodige meerwerk en kosten aan uw auto te vermijden. Dit is ook cruciaal voor de waarde van uw auto. Belangrijkste reden om de kleine beurt regelmatig en volgens de juiste intervallen uit te laten veren is natuurlijk de veiligheid. Laat uw auto voor alle veiligheid, van uw en die van de inzittenden altijd nakijken bij een autogarage.

 

Bij een kleine beurt controleren we je auto op meer dan 25 punten. We checken onder andere de verlichting, banden, remblokken en het uitlaatsysteem. Ook verversen we de olie en ruitenvloeistof.

Waarom voor een kleine beurt naar Auto Centrum Raalte?

  • Ook te combineren met een APK-keuring
  • Onderhoud voor alle merken en modellen
  • Altijd een duidelijke prijsopgave vooraf
  • Onderhoud volgens fabrieksspecificaties voor het behoud van de fabrieks garantie

Ondanks de kortere onderhoudsintervallen van tegenwoordig is het toch belangrijk om bij te houden wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsinspectie. De meeste auto’s geven dat middels een waarschuwingslampje zelf aan als het tijd is voor een kleine onderhoudsbeurt. Zo niet, kijk dan in uw onderhoudsboekje om te achterhalen wanneer een kleine onderhoudsbeurt dient te worden uitgevoerd.

Fabrieksgarantie

In Europese regelgeving is vastgesteld dat de fabrieksgarantie behouden blijft ongeacht het onderhoudadres. Voorwaarde is wel dat het merkonafhankelijke autobedrijf het onderhoud volgens de geldende fabrieksspecificaties uitvoert.
Onafhankelijke autobebdrijven in Nederland hebben toegang tot die fabrieksspecificaties inzake onderhoud.
Wel is het zo dat als zich een garantieprobleem voordoet, de autobezitter hiervoor naar de merkdealer behoort te gaan.
Het betreft hier immers garantie van de fabrikant, en de merkdealer is de vertegenwoordiger van die autofabrikant.